Länge har det skojats om att entreprenören, och nu kanske presidentkandidaten, Donald Trump skulle ha peruk eller tupé men det är något som en frisör nu säger inte allas stämmer – något som Donald Trump själv hävdat i flera år.

”Det handlar om att hantera effekterna av en svårartad så kallad cowlick, att hårsäckarna på ett område på hjässan skiljer ut sig genom att alla pekar åt samma håll. Det får håret att lägga sig som om en ko slickat där. I det här fallet pekar det framåt.” läs mer här.

donald trump amerika politikFör ett tag sedan ko det ut bilder på hur det skulle se ut om politikerna i amerikanska presidentvalet, och då framför allt Donald Trump, skulle se ut om de bar så kallade manbuns. Och manbuns är något vi tidigare skrivit om här, så vi håller med om att Trump förnodligen skulle se bättre ut i en sådan frisyr än sin nuvarande han har. Men varför ser Donald Trumps hår ut så som det gör? Det är vad citatet ovan avser att förklara. Enligt en frisör som analyserat Trumps frisyr så rör det sig alltså inte alls om att han skulle ha en tupé eller bär en peruk som gör att hans, något annorlunda, frisyr ser ut som den gör. För visst är det många som skojat om att han har en hamster eller rent av en bäver på huvudet, men så är inte fallet. Anledningen till att håret ser ut som det gör beror på att det helt enkelt rör sig om en cowlick, eller som vi säger på svenska: en virvel eller tjusarlock. Och Trump löser problemet med att låta håret växa långt fram över pannan för att sedan helt enkelt med hjälp av kam och en hel del hårsprej böja håret bakåt – vilket gjort att han ser ut som han ser ut i håret. Så: mysteriet är löst, eller?