Den som vill vara rätt rent modemässigt i år måste köpa åtminstone en klänning till vårgarderoben. Klänningen är nämligen ett riktigt nyckelplagg den här säsongen.

60469-store-window

I Elle kan man läsa om en utav de hetaste trenderna i vår och det är slipklänningen. Den här klänningen var oerhört populärt på 90-talet och nu gör den alltså comeback. Så den som har en gammal ärmlös klänning i tunt material med smala axelband kan plocka fram den igen. Har man inte en sådan här klänning finns den att köpa i princip alla affärer – budgetkedjor som lite mer exklusiva butiker. Slipklänningen syntes bland annat på Calvin Kleins visning inför vårsäsongen och där gjorde den riktig succé.

Klänning på nätet

Överhuvudtaget är klänningar verkligen hett i vår och man kan nog säga att klänningen, oavsett modell, är vårens nyckelplagg. Om du är ute efter att hitta en lite mer unik klänning som inte alla andra har, köp klänningar online. Där finns nämligen ett större utbud och än så länge får man ofta vara själv om klänningen man köpt på nätet. Vill man inte satsa på en sexig slipklänning är ett vinnande kort att satsa på en klänning som är söt och romantisk och som gärna passar med en jeansjacka.

Mode med pampiga klänningar

Känner man för att sväva ut lite mer och köpa en galaklänning som är prålig och pampig, är detta verkligen inte fel. De senaste åren har det svenska modet faktiskt gått mer åt det hållet och designers som Ida Sjöstedt har verkligen tagit mark på den svenska modescenen med sina fantastiska kreationer. Från att svenskt mode varit väldigt fast rotat i funktionalitet och vardagsestetik, går man nu mer mot att omfamna den internationella röda mattan-kulturen med design som passar på fester, galor och lyxiga middagar. Läs mer.