rea shoppingSå fort något är på rea, har nedsatt pris eller är på kampanj av något slag så blir de flesta som tokiga. Det gäller att passa på och unna sig medans det är billigt tänker många. Intresset för rea har stigit i höjden och vissa dagar har blivit faktiska shopping-högtider.

Black Friday slog detta år rekord i landet, och mellandagsrean förväntas också göra det. Men hur gör man för att hitta bra priser även när det inte är rea? I och med näthandelns framfart kan man hitta massor av rabattkoder till olika butiker på www.gratislandet.se.

Shoppinggalna fyndare

I Sverige älskar vi verkligen dessa stora reor, nu nästan mer än de i USA. Det är tydligt att många i landet verkligen blivit till shoppinggalna fyndare, vilket inte minst märktes på Black Friday. I en artikel publicerad av SN kan man läsa om att Black Friday har växt explosionsartat i Sverige, det har nästan kommit att bli mer populärt här än i USA, där intresset för rean till och med börjat svalna. Rabatter gör de flesta lite galna, och det är också om dessa större reor som de flesta passar på att köpa sådant som man inte köper så ofta, som elektronikprylar och ytterkläder exempelvis. Och den senaste Black Friday var omåttligt populär den också, skriver Dagens Handel. Då slogs rekord i både försäljningsvolymer och omsättning för både fysiska butiker och e-handel.

Outletbutiker också poppis

Samtidigt som den ena rean efter den andra tar över så är det stort intresse för olika outletbutiker, och dessa finns det faktiskt extra gott om i bland annat Köpenhamn. En perfekt shoppingresa!

”Det handlar en hel del om kläder och dansk design i den köpenhamnska outletvärlden, men det finns också butiker med stora sportmärken och jeans. Störst av dem alla är Copenhagen Designer Outlet i Høje Taastrup som idag har 26 butiker under ett tak, men det finns planer på att bygga ut till 80 på 17 500 kvadratmeter. I början av december öppnar till exempel nätbutiken Boozt i CDO, Copenhagen Designer Outlet”, skriver Sydsvenskan.