Någon gång då och då är man bjuden till en tillställning där finkläder är ett måste. För män är detta lite knepigt då det är dyrt att köpa en kostym som man bara ska ha vid ett tillfälle. Därför har nu Filippa K lanserat ett nytt koncept som innebär att man kan hyra kläder av dem.

117377-bow-tie

När det kommer till att välja festkläder är det lättare för kvinnor än för män att hitta något snyggt som dessutom är billigt. Kvinnorna har en stor mängd budgetkedjor att välja mellan som säljer riktigt snygga plagg och variationen är verkligen enorm. När männen ska välja kostym, kavaj eller frack är det desto svårare att hitta något till ett rimligt pris. De flesta kostymer går på minst ett par tusenlappar och vill man ha en lite finare kostym kan man bli tvungen att lägga ut ännu mer än så. Turligt nog har ett av de större svenska modehusen nu valt att lansera en ny tjänst där männen kan hyra en kostym om de ska på ett viktigare event eller tillställning.

Kan hyra hela kollektionen

Filippa K Lease heter tjänsten och som man hör på namnet är det modehuset Filippa K som ligger bakom tjänsten. På Filippa K identifierade man problematiken med att många män bara använder en kostym någon gång, inte ens en gång per år, och vill inte gärna lägga ut en massa pengar på ett plagg som nästan aldrig kommer att användas. Därför har man alltså lanserat den här tjänsten som gör det möjligt att på utvalda Filippa K-butiker hyra säsongens kollektion. Under fyra dagar hyr man vilket eller vilka plagg man vill för 20 procent av butikspriset. Det är alltså inte bara kostymer som går att hyra, utan även andra plagg, även om kostymer är det allra mest populära att hyra. Med den här nya lanseringen hoppas inte bara Filippa K på att ge kunderna något de vill ha. De vill även bidra till ett mer hållbart samhälle och en mer medveten klädkonsumtion. Läs mer.