Vår och sommar närmar sig med stormsteg, och det betyder att det inom kort är dags för alla festligheter som följer med när graderna blir varmare och solen skiner allt starkare – men hur komponerar man egentligen en riktigt bra festlook?

Med vår och sommar i nära antågande kan man räkna med att festinbjudningarna kommer dimpa ned i brevlådan, och då gäller det att vara förberedd. Därför är det hög tid att börja tänka över olika sorters festlooks för olika sorters tillställningar – och något att komma ihåg är också att detta inte behöver kosta en massvis med pengar, en festlook behöver nämligen inte vara dyr, huvudsaken är att den ska vara snygg.

Så skapar du en snygg och billig festlook

Klackar och kasseAtt skapa en festlook behöver inte bli ansträngt för plånboken, handla både smink och kläder online för både billigare prislapp och större utbud. På så vis slipper du springa omkring i olika butiker för att hitta vad det är för plagg och produkter du söker, dessutom är butiker på nätet ofta billigare då de inte behöver tänka på till exempel saker som butikshyra, butikspersonal och annat som krävs när man driver en fysisk butik. Allt som krävs för en onlinebutik är nämligen ett stort lager, och då kan man också sälja sakerna man erbjuder till ett bättre pris – något man tjänar på som konsument. Men vilken sorts kläder behövs för att skapa en snygg festlook då? Ett tips är att spana in vårens modetrender i till exempel damernas värld där man listat hela 20 olika trender och sedan plocka ut dina favorittrender att inspireras av. Kom dock ihåg att följa vett och etikett reglerna när det kommer till olika klädkoder om du ska på tillställningar som bröllop, sommarfest eller sorgligare tillställningar som en begravning. Tur är att Magdalena Ribbings lathund för vad klädkoderna betyder snabbt hittas hos Dagens Nyheter där hon listat vad allt från vad klädkoden kostym till frack betyder i olika sammanhang. Vilket kan vara bra att veta. En annan sak som också är bra att lägga på minnet skriver tidningen Chic om och det är vilka stilar som är heta att inspireras av när man väljer sin festlook och dessa är:

  • Synliga, markerade och bara axlar
  • Asymmetriska snitt i kläderna
  • Spets och romantik
  • Mönster och ränder