En riktigt bra fest kommer att leva kvar i gästernas minne länge. Maskeradfest är alltid uppskattade och extra roliga. För att komma i rätt feststämning är det perfekt att använda dekorationer.

Maskeradfester är väldigt roliga både att anordna och bli inbjuden till. Det finns en mängd roliga saker som du kan använda för att göra festen minnesvärd. När du ordnar en maskeradfest har du chans att verkligen få utlopp för din kreativitet. Att överraska gästerna med något oväntat är ofta ett vinnande koncept. Ibland räcker det med någon liten sak som varje gäst får vid din plats eller att dela ut tomtebloss om det är en fest utomhus.

Tips inför maskeradfesten:

  • Välkomna alla gäster ordentligt
  • Satsa på bra dekorationer
  • Överraska gästerna med en present
  • Bjud på tilltugg innan maten

Lägg tid på dekorationerna

Dekorationer är något som verkligen höjer festen och tar den till helt nya nivåer. Ett väldekorerat hem eller festlokal gör att gästerna snabbt kan komma i den rätta stämningen. Möjligheterna när det kommer till dekorationer är oändliga och det är endast fantasin som sätter gränserna. För att dekorationerna ska bli bra är det en god idé om du på förhand försöker ha en röd tråd i dekorationerna. Försök att få till en bra helhet oavsett vilket tema festen har. Tänk på att dekorera allt från bordet och dukningen till väggarna.

Välkomna alla gäster

För att gästerna ska känna sig välkomna och komma i feststämning är en välkomstdrink ett bra sätt att starta festen på. En välkomstdrink sätter tonen för festen och alla gäster känner sig väl mottagna. Gör drinken enligt temat om det går annars fungerar det lika bra med ett glas bubbel eller liknande. Använd några extra festliga glas.

Bjud på något att äta

När du planerar festen ska du fundera över om du ska bjuda på sittande middag eller bara lite tilltugg och mingelmat. Det finns inga rätt eller fel. Oavsett vad du väljer är det bra att skriva på inbjudan vad du tänker bjuda på. På inbjudan ska det också tydligt framgå vilken typ av maskeradfest det är och om gästerna ska med sig något speciellt.